Инструкции за каране и употреба на ховърборд

Здравейте приятели,

Поради засиления интерес на наши клиенти към електрическия самобалансиращ скутер или както е по-популярен -ховърборд и множеството въпроси по отношение на това как се кара, кой може да го кара и къде е удачно, искаме в тази статия да Ви бъдем максимално полезни с пълно упътване на продукта.

Ховърборд 6.5 инча черен

Използване за първи път

След разопаковането на ховърбордае желателно да спазите следващите стъпки:

Зареждане на батерията:

Повечето ховърборди са снабдени с вградена LiFePO4 батерия. Преди използването на скутера за първи път, Вие трябва да заредите батерията напълно.

Включете единия край на захранващия кабел към ховърборда. Включете другия край на захранващия кабел към заземен електрически контакт. Индикаторна червена светлина върху зарядното устройство ще светне.

Зарежднето може да продължи до 3-4 часа. Индикаторът върху зарядното ще светне в зелено, което означава че зареждането е приключило.

ховърборд 6.5 инча червен

ВАЖНО: Ако не използвате честоhoverbord-а, задължително трябва да зареждате изцяло батерията на всеки 30 дни. Ако нивото на бетрията падне много ниско, е възможно тя повече да не може да бъде заредена.

Индикатор за ниво на бетрията:

Веднъж, след като заредите изцяло батерията, индикаторът върху ховърборда ще свети в зелено, когато го включите. Ето какво означават светлините на ховърборда:

ВАЖНО: При изключително ниско ниво на батерията, ховърборда ще намали скоростта и ще усетите поклащане на гумите, докато го управлявате. Ако това се случи, моля веднага да преустановите използването му и да го изключите. Не правете повторен опит да го управлявате, преди да презаредите батерията.

Ховърборд 6.5 инча черен с mp3 bluetooth технология

Инструкции за управление

Къде мога да карам новия си ховърборд?

Електрическия самобалансиращ скутер /ЕСБС или ховърборд/ е предназначен за употреба в закрити помещения или на открити много гладки повърхности.

Начални съвети:

Намерете просторно място, обезопасено и с минимално количество околни предмети.
Дръжте тялото си в изправена позиция, но сравнително отпуснати. Нагласете тялото си върху ховърборда и стъпете широко върху него близко до колелата му.
Внимавайте! Огледайте се във всички посоки преди да потеглите!
Дръжте ръцете си удобно пред вас.
Не носете слушалки за музика, докато карате, за да може да реагирате във всяка ситуация адекватно.
Докато се учите, карайте бавно и на безопасно място. Никога не ускорявайте агресивно и не скачайте!

Подготовка:

Винаги носете каска и допълнителни протектори.
Носете удобни дрехи и обувки. Никога не управлявайте ховърборда боси, с отворени обувки/джапанки и с токчета.
Уверете се, че батерията е заредена
ВНИМАНИЕ: Ако използвате ховърборд винаги избирайте каска, отговаряща на стандартите за безопастност и се уверете, че каската е правилния размер. Проверявайте каската си, за да сте сигурни, че е в добро състояние и следвайте инструкциите на производителя. Всяка каска, участвала в инцидент, трябва да бъде заменяна. Каската не може да Ви предпази от наранявания при всеки инцидент!

7 стъпки за управление

След като сте заредили батерията, моля следвайте следните лесни стъпки за управление:

1. Поставете електрическия самобалансиращ скутер /ЕСБС/ на земята и го включете от бутон включване. Ховърборда може да се движи във всички посоки. Зеления индикатор за батерия отгоре трябва да свети.

2. Поставете водещия си крак върху платформата близо до колелото и наведете ховърборда към пода. Ще чуете звуков сигнал и ще видите до индикатора за батерия в средата на ЕСБС и червен индикатор.

В този момент можете да стъпите с другия крак. Трябва да запазите баланс. Балансиращата система няма да се активира, докато не нивелирате платформата. Ако индикатора светне в зелено, това означава че howyrbord-а е нивелиран и готов за придвижване.

3. Наклонете тялото си постепенно напред, за да наберете скорост. Не скачайте напред!
4. Наклонете тялото си назад, за да намалите или да спрете. Ако продължите да се накланяте назад, ще тръгнете назад.
5. За да завиете вдясно, леко наклонете левия си крак напред. За да завиете вляво, леко наклонете десния си крак.
6. За да се завъртите, наклонете единия си крак напред, а другия назад.
7. Когато сте готови да спрете, намалете, спрете и слезте първо с единия, а после и с другия крак от платформата. Изключете ховърборда. Ако не го изключите, електрическия скутер ще стои 5 минути в очакване да се придвижвате отново, без да се изключва. След 5-та минута ще се изключи автоматично.

ЗАПОМНЕТЕ: Не вдигайте ховърборда от земята, когато е включен. Не включвайте ховърборда, докато е във въздуха, защото може да се нараните.

Вградени тонколони или как да свържа колонките на ховърборда с блутута на смартфона ми

Електрическия самобалансиращ скутер е с вградени Bluetooth колони. Това Ви позволява, докато се наслаждавате на карането на любимия ховърборд, да имате възможонст да слушате и любимата си музика от Вашия смартфон. За целта трябва да свържете смартифана със ЕСБС.

1. Включете ховърборда
2. Включете Вашия смартфон в режим на търсене на Bluetooth устройства
3. Свържете се с устройство „Bluetooth”

ПРО Съвети

  • Проверете дали зеления индикатор свети, преди да се качите. Ако не свети, това означава, че ховърборда не е зареден и вие може да паднете.
  • Не стъпвайте в центъра на платформата.
  • Помнете да сте винаги изправени и леко отпуснати.
  • Упражнявайте се да спирате.
  • Ако сте стъпили с единия крак върху платформата, когато е ЕСБС е включен, дръжте платформата нивелирана, защото ако е наклонена ЕСБС ще започне да се движи.
  • Бъдете сигурни, че минавате на места, където ховърборда може да мине с неговата шрина.

ВАЖНО: Максималната скорост на ЕСБС е 10 км/ч. Когато достигнете максимална скорост, ЕСБС ще издаде звуков сигнал. НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА УВЕЛИЧИТЕ ПОВЕЧЕ СКОРОСТТА, ЗАЩОТО ЩЕ ПАДНЕТЕ. След максималната скорост, двигателят няма достатъчно сила, за да ви спре. Наклонете тялото си назад и намалете скоростта.

Пътна настилка и избягване на опсности или как да се предпазя от травми и голямо ОХ

Електрическия самобалансиращ скутер /ЕСБС/ е предназначен за употреба в закрити помещения или на открито по гладки и равни настилки. Въпреки това, за да предотвратите загубата на сцепление, Вие трябва винаги да бъдете внимателни, когато го управлявате и да се научите да идентифицирате и избягвате хлъзгави и мокри настилки, дупки, наклони и всякакви други опасни препядствия.
Спрете и слезте от ЕСБС при несигурни условия за управление.
Гумите на ховърборда трябва да имат сцепление със земята, за да можете да се качите върху него. Когато се появи подхлъзване, ЕСБС може да загуби сцепление, от което да загубите контрол и да паднете. Резките маневри, каранаето в близост на хлъзгави настилки, малки предмети и препядствия, могат да доведат до загуба на контрол върху ЕСБС.

  • Винаги внимавайте!
  • Избягвайте карането върху хлъзгави и мокри настилки, или всякакви подобни, които могат да причинят подхлъзване.
  • Никога не скачайте с два крака от и на ЕСБС.
  • Избягвайте резки манерви, като бързо тръгване или спиране.
  • Избягвайте карането около малки обекти както и  чакъл, камъни, пясък и други подобни.
  • Не преминавайте през локви
  • Не преминавайте през наклонени терени.
  • Избягвайте резките завои.
  • Избягвайте дупки, вдлъбнатини, издатини, пунатини и други препядствия.
  • Избягвайте всякакви настилки, от които можете да ударите отдолу ЕСБС.
  • Внимавайте при преминаването от една настилка на друга.
  • Избягвайте праговете.
  • Не карайте hoverbord по тъмно или когато видимостта Ви е намалена и неможете да виждате ясно около Вас.
  • Стойте в центъра на тесни или повдигнати настилки, достатъчно далеч от края им.
  • Не слизайте напред, когато сте готови да слезнете. Винаги слизайте назад.
  • Никога не слагайте крака си директно зад гумата, когато слизате. Ховърбордът може да тръгна назад и да удари крака Ви.